Scroll Top

Videokonferanse

Bruk av videokonferanse er en normal del av arbeidshverdagen for mange av oss. Tilpassede og gode løsninger og utstyr er viktig for å få til digitale møter av god kvalitet.

Videokonferanse er en metode for å kommunisere med andre personer ved hjelp av video og lyd over internett. Det gir muligheten for å se og høre hverandre i sanntid, selv om man befinner seg på forskjellige steder. Det er et populært verktøy for å holde møter, undervise, samarbeide og kommunisere med familie og venner over avstand. Det finnes flere ulike plattformer for videokonferanse, som Zoom, Skype, Google Meet, Cisco Webex og Microsoft Teams. For å bruke videokonferanse trenger man en stabil internettforbindelse og en enhet med kamera og mikrofon.

 

Gode grunner for å velge videokonferanse

Den hybride hverdagen har tatt over i arbeidslivet til mange. Vi velger mellom å sitte på hjemmekontor eller på arbeidsplassen og har videokonferanser med kunder som også har fleksibilitet med hensyn til arbeidssted.

Virtuelle møter er tidsbesparende og sparer mange bedrifter for store reiseutgifter. Det skal være mulig å arrangere digitale møter via telefon, PC eller videosystem.

 

Løsninger for ulike digitale møterom

Videokonferanser brukes overalt og i de fleste bransjer, og vi i Avistic leverer de fleste typer videoløsninger. For mange av våre kunder har vi levert små og store løsninger til alle møterom. Det kan være utstyr for avvikling av teamsmøter og andre videokonferanser på små møterom, til store dedikerte Cisco-videorom.

 

Vi leverer utstyr fra mange ulike leverandører. Det viktigste for oss er at kunden får det beste utstyret for sitt bruk.

 

Utstyr for møterom til videokonferanser
For å arrangere videokonferanse i møterom trengs blant annet følgende utstyr:

●        En digital videoplattform, for eksempel Microsoft Teams, Zoom eller Google Meet.

●        Kamera, mikrofoner og høyttalere.

●        En skjerm eller TV med innebygget kamera og mikrofon som er spesielt nyttig når flere deltar fra samme sted.

●        Sitter du i et åpent landskap, kan et headset med mikrofon være praktisk for å ikke bli forstyrret og for å unngå ekko.

 


Teams, Zoom, Webex og Pexip

Videoplattformen er et sted for samhandling. Vi ser at stadig flere benytter seg av Teams og Zoom, og disse plattformene kommer til å erstatte stadig mer av de tradisjonelle løsningene innen videokommunikasjon.

 

Avistic leverer Teams- eller Zoom-sertifiserte videoplattformer. Vi har selvfølgelig alle sertifiseringer som trengs og er alltid oppdatert innen faget.

 

I Avistic bruker vi også Pexip og Cisco Webex. Disse leverer vi som skybaserte videotjeneste som gjør det enkelt å kommunisere uansett plattform. 

 

Pexip er en plattform for videokonferanse som gir muligheter for fleksible og skalerbare videomøter og -samtaler. Det er en programvarebasert løsning som kan integreres med eksisterende IT-infrastruktur og enheter, og gir brukerne mulighet for å delta i møtene via PC, nettbrett, mobiltelefon eller videokonferansesystemer. Pexip tilbyr også funksjoner som opptak av møter, dele skjermen, chat, og å ha flere samtaler samtidig. Pexip er en løsning for bedrifter og organisasjoner som ønsker å gjøre videokonferanse enkel og tilgjengelig for alle ansatte og eksterne deltakere.

Cisco Webex er en plattform for videokonferanse og samarbeid som gir brukerne mulighet for å holde møter, dele skjermen, chatte og samarbeide på en enkel og sikker måte. Det tilbyr også en rekke funksjoner som å dele filer, whiteboard, og opptak av møter. Webex er en skybasert løsning som kan kjøres på en rekke enheter, inkludert PC, Mac, nettbrett og mobiltelefoner.

Webex er designet for å håndtere store og komplekse organisasjoner og gir muligheter for å administrere og spore bruken av plattformen. Det gir også avanserte sikkerhetsfunksjoner for å beskytte informasjonen som deles under møtene. Cisco Webex er et populært verktøy for bedrifter, organisasjoner og offentlige etater som ønsker å øke produktiviteten og redusere reisekostnader ved å gjøre det mulig å holde møter på nett.


Like viktig med lyd og bilde

Det er så klart viktig med gode kamera til møterommene. Høy oppløsning for skarpe bilder og en bildefrekvens som gir jevne bevegelser, gjør det enklere å følge med. I tillegg er høy lysfølsomhet, autofokus og en god vinkling viktig for å se godt.

 

I en videokonferanse er lyd like viktig som bilde for at digitale møter skal fungere optimalt. Gode mikrofoner og høyttalere gjør virtuelle møter til en bedre opplevelse og gir et godt utbytte for deltakerne.

 

 

Valg av skjerm til møterom

Ved valg av skjerm til møterom er det flere ting som bør vurderes. God synsvinkel og lysstyrke, kontrast og oppløsning samt riktig størrelse, er viktig for at møtedeltagerne i rommet ser hverandre godt uansett lysforhold og hvor de sitter.

 

Hos Avistic finner vi skjermer tilpasset den enkelte kunde, og vi fører skjermer fra flere ulike produsenter og i ulike prisklasser.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.